ПОЧЕО ЛЕТЊИ АКАДЕМСКИ КУРС
21.07.2011

Чувај данас, за боље сутра”, назив је четвртог Међународног летњег академског курса, који је 21 јуна отворен у Великој сали Универзитета у Нишу у организацији локалне БЕСТ групе Ниш. Након поздравне речи организатора, представника Универзитета, приказан је краћи документарни филм и одржана презентација учесника-“Company Hour“, где су компаније представиле  повезаност са темом курса и мотив да подрже овај догађај студената.Академски курс "Save for Tomorrow - Save Tomorrow!" ("Сачувај данас за боље сутра"), који се реализује у сарадњи са Универзитетом у Нишу и покровитељством Градске општине Палилула, одржаће се од 20-30. јула и окупиће 25 студената са разних европских универзитета и 25 студената са Универзитета у Нишу. 

Циљ курса је да студентима из Европе и Србије, путем предавања које ће држати стручна лица из ове области, пружи основна знања из области одрживих система и енергетске ефикасности у индустрији. Предавања у оквиру програма академског дела курса, по речима Марка Антића, из локалне БЕСТ групе Ниш, одржаће професори са Универзитета у Нишу као и Радослав Јевтовић, директор погона за производњу соларних ћелија из Института "Михајло Пупин".

Академски део курса ”Чувај данас, за боље сутра” ће поред стручних предавања садржати и радионице као и стручне екскурзије. Предвиђен је и низ социјалних и културних дешавања како би страни учесници курса на најбољи начин упознали културу, обичаје и знаменитости Србије. Све додатне информације могу се наћи на официјалном сајту догађаја: www.best.eu.org/nis/summer11